Recept på Tosca kaka

Nu kommer ÄNTLIGEN recepet!

Var redo för nu kommer det:

Tosca kaka 16 bitar

Ugnstemp: 175 grader, varmluft 175 grader
100 g margarin elller smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl grädde eller mjölk
Glasyr:
100 g margarin eller smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 påsar (a' 35 g) mandelspån
eller 1 1/2 dl (100 g) skållad, skalad,
hackad sötmandel
Smörj och ev bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjöletblandat med bakpulvret, matfettet och vätskan.
Häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. (Kolla efter 15 min om den behöver tas ut)

Förbered under tiden glasyren.
Blanda samman ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred glasyren på kakan.

Grädda den ytterligare 10 min eller tills den har fått färg.

Ät och Njut! Hihi:)

//Sweet-Saga

Taget ur Sju sorters kakor

Kommentarer
Postat av: Bullmamma

Vilken supersmaskig kaka, ska genast ta och baka en för att se hur den smakar!

2011-09-07 @ 19:40:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0