Recept på Tosca kaka
Nu kommer ÄNTLIGEN recepet!
Var redo för nu kommer det:
Tosca kaka 16 bitar
Ugnstemp: 175 grader, varmluft 175 grader
100 g margarin elller smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl grädde eller mjölk
Glasyr:
100 g margarin eller smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 påsar (a' 35 g) mandelspån
eller 1 1/2 dl (100 g) skållad, skalad,
hackad sötmandel
Smörj och ev bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjöletblandat med bakpulvret, matfettet och vätskan.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. (Kolla efter 15 min om den behöver tas ut)
Förbered under tiden glasyren.
Blanda samman ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred glasyren på kakan.
Grädda den ytterligare 10 min eller tills den har fått färg.
Ät och Njut! Hihi:)
//Sweet-Saga
Taget ur Sju sorters kakor
Var redo för nu kommer det:
Tosca kaka 16 bitar
Ugnstemp: 175 grader, varmluft 175 grader
100 g margarin elller smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl grädde eller mjölk
Glasyr:
100 g margarin eller smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 påsar (a' 35 g) mandelspån
eller 1 1/2 dl (100 g) skållad, skalad,
hackad sötmandel
Smörj och ev bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjöletblandat med bakpulvret, matfettet och vätskan.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. (Kolla efter 15 min om den behöver tas ut)
Förbered under tiden glasyren.
Blanda samman ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred glasyren på kakan.
Grädda den ytterligare 10 min eller tills den har fått färg.
Ät och Njut! Hihi:)
//Sweet-Saga
Taget ur Sju sorters kakor
Kommentarer
Postat av: Bullmamma
Vilken supersmaskig kaka, ska genast ta och baka en för att se hur den smakar!
Trackback